Coding Kennemerwaard

Coding Kennemerwaard is een inititatief van CoderDojo Kennemerwaard en Bibliotheek Kennemerwaard.

Onder Coding Kennemerwaard vallen alle programmeerworkshops die niet onder de CoderDojo vallen: CoderDojo Junior (voor de allerkleinsten), Lego Mindstorms, GameMaker en de Linux cursussen.

Wil je leren programmeren bij Coding Kennemerwaard? Geef je dan op voor één van de volgende workshops.

GameMaker

Ken je het computerspel Breakout? Dat is uitgebracht op 13 mei 1976 en is één van de oudste computerspellen.

Met het programma GameMaker, en onder begeleiding van een mentor, leer je bij deze workshop je eigen Game maken.
De workshop is voor kinderen van 10-12 jaar, er kunnen maximaal 16 kinderen meedoen. De workshop is gratis, maar we willen wel graag dat je je vooraf aanmeld.

Op 18 oktober is de eerstvolgende GameMaker, geef je gauw op voor deze workshop in Heerhugowaard!
Op 20 december houden we nog een GameMaker Alkmaar Centrum!

Let op: je hoeft geen eigen laptop mee te nemen voor deze workshop!

Lego Mindstorms

Onder leiding van een mentor leer je over en programmeer je de Lego robots op de computer in het MediaLab en laat je de robot een missie uitvoeren op het circuit. Voor je het weet kun je de robot overal heen laten rijden. Tijdens de workshop werk je in teams!

De workshop is voor kinderen van 9-12 jaar en er kunnen er maximaal 12 meedoen. Deze workshop is gratis, wel willen we graag dat je je vooraf aanmeld.

Op 6 oktober is de eerstvolgende Lego Mindstorms, geef je gauw op voor deze workshop in Heerhugowaard!

En we houden er nog één op 24 november in Alkmaar Centrum!

Let op: je hoeft geen eigen laptop mee te nemen voor deze workshop!

Internet of Things voor de jeugd

De bieb is op zoek naar jonge ingenieurs ‘in de dop’, die hun creativiteit willen delen met andere jonge mensen tussen 12 en 18 jaar oud. De workshop is in 3 delen opgebouwd en samen werken we aan een project waarbij we in het MediaLab in de bieb Alkmaar Centrum een simpele robot proberen te bouwen.

In september starten we weer een beginnerscursus, binnenkort kun je je aanmelden! In november volgt dan de cursus voor gevorderden.

Ben je lid van de bieb dan betaal je € 5,00 voor deze cursus, ben je geen lid dan betaal je € 6,50. Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen.

Internet of Things voor volwassenen

Tijdens deze laagdrempelige driedelige cursus maak je kennis met het Internet of Things, Raspberry Pi en Linux, zodat je aan de slag kunt met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van communicatie en slimme applicaties.

Voor iedereen van 17 jaar en ouder. Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen.

Ben je lid van de bieb, dan betaal je € 12,50; ben je geen lid, dan betaal je € 15,00.

In de herfst van 2017 wordt deze cursus opnieuw aangeboden! We geven dan zowel een beginners- als een gevorderden cursus.

CoderDojo Junior

Wil je ook leren programmeren, maar ben je misschien wat te jong om aan de reguliere CoderDojo mee te doen of kun je nooit op zaterdagmiddag?

Bibliotheek Kennemerwaard verzorgt al een langere tijd KindermediaCafe’s (of: CoderDojo Junior). In deze open middagen kun je leren omgaan met verschillende media en kun je leren programmeren met bijvoorbeeld Dash & Dot, BeeBot, Robot Turtles en nog veel meer! Je leert spelenderwijs dat media heel leuk is en hoe je het op een goede manier kunt gebruiken en maken. Ben jij tussen de 4 en 9 jaar en wil je leren programmeren? Kom dan samen met je ouders naar CoderDojo Junior! De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Neem gauw een kijkje op de website van de bieb