Nieuw in het najaar van 2017

 

Binnenkort komen we met de details, maar we kunnen alvast vertellen waar we mee aan de gang gaan na de zomer:

3D printen

 

Op 28 oktober geven we àl onze robots (Dash, OzoBot en de rest) een dagje vrij. De dojo op deze dag zal namelijk helemaal in het teken staan van 3D printen.

Je maakt dan kennis met twee verschillende printers: de Prusa en de Ultimaker.

De jou bekende mentoren zijn die dag aanwezig, maar ook Mark Hestermans van de Technologiecampus van Stichting Learncare. Hij neemt speciaal de Ultimaker mee.

Altijd al je eigen robot willen maken? Een nieuwe greep aan je moeder’s favoriete koffiebeker? Een hele eigen unieke tandenborstel maken?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Geef je gauw op via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-kennemerwaard-36301786621

 

Meer informatie over de Technologiecampus vind je op https://www.stltc.nl/nieuws/technologiecampus/

 

 

 

 

Wearables

 

Nieuw in de herfst: wearables. Wat zich een beetje raar laat vertalen als ‘draagbare dingen’…Alles wat jij kunt dragen (een shirt, een muts, een tas) kun je oppimpen met LED lampjes. Je gaat aan de slag met een FLORA, stroomcircuitjes, naald en draad. Maak een heks van vilt met eng oplichtende ogen, maak lampjes op je muts zodat je in het donker beter te zien bent!

Het is zover! Op 1 december aanstaande organiseren we de speciale Dojo4Girls!

Je gaat aan de gang met wearables, App Inventor, Scratch en robots.

Denk jij dat programmeren alleen voor jongens is? Think again!

Geef je gauw op via Dojo4Girls

 

 

 

 

 

“Dojo” voor volwassenen

Op maandag 27 november kun je je (groot)ouders naar de CoderDojo sturen. In de bibliotheek in Heerhugowaard maken zij van 20.00 tot 22.00 uur kennis met de jou wel bekende robots, programmeertalen, Raspberry Pi, Micro:bit, MakeyMakey en wearables.

Je kunt je (groot) ouders aanmelden via de bibliotheek!

De “dojo” voor volwassenen is een activiteit van Coding Kennemerwaard: de samenwerking tussen Bibliotheek Kennemerwaard en CoderDojo Kennemerwaard.

Zelf pc’s bouwen

 

We hebben héél veel onderdelen liggen waarmee je samen met andere deelnemers en de mentoren een computer gaat bouwen. Wat zit er eigenlijk allemaal in een computer? Hoe verbind je alle onderdelen met elkaar?

Wanneer en waar we dit gaan doen is op dit moment nog niet bekend, meer informatie volgt!

 

 

 

 

 

Dojo4Girls

We zijn dol op onze jongens, maar we missen een beetje meiden die kunnen programmeren of dat willen leren. Dus organiseren we in het najaar een speciale Dojo4Girls. Voor meiden van 7 tot 17 jaar.

Waar en wanneer? Dat laten we je zo snel mogelijk weten!