Nieuws 2023
De data van onze dojo’s zijn bekend, via de Volgende editie pagina kun je je aanmelden.
Let op: de dojo in Huys Egmont verhuist van de donderdag- naar de vrijdagmiddag!
Zodra de data voor Limmen, JuniorIOT en Lego Mindstorms bekend zijn, zetten we ze erbij.

Nieuwtjes herfst 2022
Wat voor leuke dingen kun je verwachten vanaf september?
Langedijk
Door de fusie van de gemeentes Langedijk en Heerhugowaard tot gemeente Dijk en Waard, zullen vanaf 2023 ook de bibliotheken bij elkaar komen.
Met de dojo beginnen we alvast in de herfst van 2022. Op de volgende editie pagina kun je zien wanneer je ons in Langedijk tegenkomt!
Arduino
Het komende seizoen kun je met mentor Henk aan de gang met Arduino’s!
Wat is een Arduino en wat kun je er eigenlijk mee? Je kunt er heel veel verschillende sensoren op aansluiten en leuke apps mee maken. Je moet sensoren zien als de ‘ogen en de oren’ van een klein computertje. Ben jij een maker, dan ben je op deze dojo op de juiste plek. Iedereen kan meedoen op eigen tempo. Als je het leuk gaat vinden kun je er een leuke hobby van maken en misschien nog veel meer!
Henk is aanwezig bij de dojo’s in Castricum en Egmond.

We hebben er een dojootje bij!
Goed nieuws voor alle kinderen in Egmond aan den Hoef: vanaf donderdag 9 juni 2022 komen we naar Huys Egmont voor een speciale Scratch dojo.
Eens in de twee weken kun je op donderdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur terecht om álles te leren over Scratch. Wil je je eigen laptop meenemen dan kan dat, wij hebben vijf computers beschikbaar. Wees op tijd met aanmelden, er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.
Aanmelden kan via de Volgende editie pagina door op de locatie te klikken waar je heen wilt.
Wil je meer weten of wellicht helpen? Mail ons dan!

Met heel veel dank aan Triple kunnen we in 2020 nieuwe laptops inzetten voor de ninja’s! We hebben 6 laptops tot onze beschikking, naast de computers die in de bibliotheeklocaties aanwezig zijn.

Dankzij de genereuze donatie van Rolf Bruinsma hebben we nieuwe robots aan kunnen schaffen. Twee Sphero Mini’s en Sphero BB9E vervangen de helaas gesneuvelde Sphero en Sphero BB8.
Daarnaast kun je werken met Leaphy en Simple Walker

In december 2018 vond de eerste speciale JuniorIOT dojo plaats in de gave bus van Marco. Wij vonden het zo leuk dat we in 2019 gewoon doorgaan!
Eén keer in de acht weken ben je op zaterdagochtend welkom van 10 – 12 uur.
En als je wilt kun je dan vanaf 14 uur terecht in de bibliotheek Alkmaar Centrum voor de reguliere dojo.
Kijk op de Volgende editie pagina en meld je aan!