Back to dojo!
Vanaf september 2021 gaan onze IRL dojo’s weer van start laughing
We houden twee speciale Dojo4Girls tijdens de Kinderboekenweek. Want je mag gewoon worden wat je wil en je kunt in gesprek met onze dames mentoren over hun werk in de IT.
Lego Mindstorms komt voor het eerst naar Castricum, en in Heerhugowaard en Alkmaar De Mare kun je twee keer achter elkaar met de Lego Mindstorms aan de gang. In de eerste sessie pas je je robot aan en programmeert ‘m, in de tweede sessie voer je nog wat laatste aanpassingen door en legt je robot het nieuwe parcours af.
Uiteraard komen we ook weer naar de JuniorIOT, en kun je weer elke week terecht op één van onze dojo’s.

Met heel veel dank aan Triple kunnen we in 2020 nieuwe laptops inzetten voor de ninja’s! We hebben 6 laptops tot onze beschikking, naast de computers die in de bibliotheeklocaties aanwezig zijn.

Veranderingen in 2020!
De tijden van de dojo’s in Heerhugowaard zijn gewijzigd: we beginnen en eindigen een half uurtje eerder. Dus je bent van harte welkom bij deze dojo van 13.30 – 15.30 uur.
Lego Mindstorms komt naar Castricum! En wel op zaterdag 21 maart.
De speciale JuniorIOT dojo vindt niet meer eens in de acht weken plaats, maar eens in de vier weken.
Deze en alle andere dojo’s vind je op onze Volgende editie pagina. Tickets kun je bestellen vanaf 1 januari.

Dankzij de genereuze donatie van Rolf Bruinsma hebben we nieuwe robots aan kunnen schaffen. Twee Sphero Mini’s en Sphero BB9E vervangen de helaas gesneuvelde Sphero en Sphero BB8.
Daarnaast kun je werken met Leaphy en Simple Walker

In december 2018 vond de eerste speciale JuniorIOT dojo plaats in de gave bus van Marco. Wij vonden het zo leuk dat we in 2019 gewoon doorgaan!
Eén keer in de acht weken ben je op zaterdagochtend welkom van 10 – 12 uur.
En als je wilt kun je dan vanaf 14 uur terecht in de bibliotheek Alkmaar Centrum voor de reguliere dojo.
Kijk op de Volgende editie pagina en meld je aan!

We hebben er een dojootje bij! Vanaf februari 2019 zijn we ook (bijna) elke maand te vinden in Jongerencentrum De Wal in Egmond-Binnen, dankzij Jongerenwerk Bergen en Stichting Welzijn Bergen.